En çok yaptığımız seo hataları

“Seo” kelimesini daha önceki yazılarımızı okumamış olsanız bile en azından bir yerde duymuşsunuzdur.Peki nedir bu seo çılgınlığı? .Ancak kısaca bahsetmem gerekir ise seo sitenizin daha yükseğe çıkmasını,sitenize daha çok hit gelmesini,Alexa’da daha iyi bir sıralamaya sahip olmanızı sağlar.Bunları duyduktan sonra eminim sizde biraz olsun heyecanlanmışsınızdır.Bu yüzden araştırmanızda fayda var. Sitenizi daha yükseğe çıkmasını istiyorsanız seo taktiklerini iyi bilmeniz gerekiyor.
En çok yaptığımız seo hataları
En çok yaptığımız seo hataları

Seo Hataları(En çok yapılan hatalar);
1)Yanlış başlık seçmek;
Aslında bu olayın “Vbulletin”,”MyBB” gibi altyapılarda pek etkisi olduğu söylenemez.Ancak Siteniz “WordPress” ise etkiyi tartışmaya bile gerek yok.Hem büyük bir etkisi var hemde bu etki kanıtlanmış bir etki.Yani en basit olarak bir örnek verirsek siz bir webmaster bloguna yemek tarifleri koymak gibi birşeydir.
2)Yanlış anahtar kelime;
Eğer makale yazmakta profesyonel iseniz ilk anahtar kelime seçildiğini bilirsiniz.5 anahtar kelime seçersiniz yazınızı o 5 anahtar kelime üstünde yazarsınız.İşte yapılan en büyük hata.Bir yazarın Yemek tarifinde “ocak” kelimesini kullanması gibi.Aslında uzaktan bakıldığında alakalı kelimeler ama siz bir yemek tarifi okurken sürekli ocak kelimesini görmeniz sizi rahatsız edebilir ve zaten gereksizdir.
3)Seo Zamanlaması
En çok yapılan hata diyebiliriz buna çoğu insan 4-5 makale yazar sonra reklam yapar backlink satın alır ve ertesi gün sitenin 1.sırada olacağını fln düşünür ama çok saçmadır.Aksine bu sizin sıralamınızı dibe vurur. Yani seo için sitenizi düzene sokun ondan sonra seo,backlink yapın.Yaptıktan sonrada makale yayınlamaya devam etmeyi unutmayın…
Thanks for your comment