Google Sıra Kaybı Nedenleri

Siteniz Google ‘da sıra kaybetmesi asla imkansız değildir, sitenizin Google ‘da sıra kaybetmesi an meselesidir. Hiç bir site Google ‘da sabit listelenemez tabi reklam olmadığı sürece. Bu yazımızda paylaşacağımız kriterler Google ‘da sitenize sıra kaybı yaratan nedenlerin genelidir.
Google Sıra Kaybı Nedenleri
Google Sıra Kaybı Nedenleri
Genel Sıra Kaybı Nedenleri Şunlardır;
Sayfa Kodlamasında Yapılan Değişiklikler ( title, keywords vs.)
Backlink Kayıpları
Rakip sitelerin Üst Sıralara Yükselmesi
Düzensiz içerik güncellemeleri
Google Algoritma Güncellemeleri
Sunucu Problemleri
Algoritma Güncellemeleri
Google ’ın yılda bir web dizinini temizlemek ve arama yapan kullanıcılara daha verimli sonuç göstermek için yaptığı çalışmalardır.
Backlink Kayıpları
Zamanla sitenizin Googla ’da yükselmesini sağlayan, diğer siteler tarafından sitenize verilen linklerin silinmesi olayıdır. Bu durumlarda siteler o backlink olmadan ki sıralamasına döner.
Rakip Sitelerin Yükselmesi
Aynı kategoride rekabet ettiğiniz diğer web siteleri seo çalışmalarına ağırlık vererek sizin sitenizden daha üstlere çıkması olayıdır.
Kodlama Değişiklikleri
Siteniz üzerinde yapacağınız title değişimi, anahtar kelime değişimi, tema değişimi vb. olaylar sitenizin bütün sayfalarının tekrardan indekslenmesine sebep olur ve bu düşüş yaratır.
Düzensiz İçerik Güncellemeleri
Sitenize her gün yada iki günde bir içerik (makale) giriyorsanız ve son üç gündür herhangi bir içerik güncellemesi (yazı paylaşımı) yapmadıysanız bu Google ‘da düşüşünüze sebep olur.
Sunucu Problemleri
Web sitenizin barındırdığınız hostingde oluşan olası problemlerde veya sitelerinizin erişime kapatıldığı zamanlarda google botları sitenizi ziyaret edemez ve bu düşüşe neden olur.
Thanks for your comment