Site İçi SEO Analizi Nasıl Yapılır

Site içi SEO analizi yapmak demek sitenizde bulunan tüm linklerin ve sitenizde bulunan bağlantıların arama motorlarında nasıl ve ne konumda olduğunu denetlemek demektir. Bunu yapmak siteniz için uzun vadede başarı ve bol ziyaretçi getirir. Eğer ki profesyonel bir SEO hizmeti alıyorsanız zaten bu tip profesyonel SEOdestek firmalarının gözünden kaçmayacak konuların başında gelir. Ama siz yine de internet üzerinde oluşturulan birçok site sayesinde sitenizin ve sitenizde bulunan linklerin arama motorlarında ki yerini tespit edip bu şekilde sürekli kontrol sağlayabilirsiniz.
Site içi SEO analiziyaparken h tag, favicon, title, kelime analizi, site içi linkler ve site dışı yapılan link çıkışlarına sürekli dikkat etmeli ve bunları sürekli olarak kontrol altında tutmalısınız. Bu maddeler ayrı ayrı arama motorlarında bulunan yerinizi ve sitenize uğrayan ziyaretçi sayısını olumlu veya olumsuz yönde etkileyecektir. Bundan dolayıdır ki site içi SEO analizi yapmak iyi tasarlanmış bir web sitesi yapmaktan daha önemli bir durumdadır. Çünkü web siteniz ne kadar iyi görünüme sahip ve dolgun içerikli bir site olursa olsun ziyaretçisi yoksa bu pek bir işinize yaramaz.
Site İçi SEO Analizi Nasıl Yapılır
Site İçi SEO Analizi Nasıl Yapılır
Site içi SEO nasıl yapılır? Sorusunun bir diğer yanıtı şu şekilde olabilir. Web sitenizin içeriğinde bulunan kodların belli bir kısmının değiştirilmesi ile beraber site içeriği ve tasarımının da bazı değişime uğraması ile başlayan bir süreçtir. Bu kodlama, tasarım, düzenin yanı sıra sitenizde sunmuş olduğunuz hizmetin veya ürünlerin ve ürün özellikleri için tasarlanan anahtar kelime varyasyonları da göz önüne alınmaktadır. Site içi linklerin yapıları, URL yapıları, sayfa başlıkları, sayfa meta etiketleri, içerik iyileştirmeleri, kelime resim oranı ve anahtar kelime yoğunluğu site içi SEO analizi yaparken dikkat etmeniz gereken konulardandır.
Özellikle büyük E-ticaret siteleri kendi aralarında yapmış oldukları rekabette her zaman için önde olmayı isterler. Bunun için yapmaları gereken birçok şey vardır. SEO ne kadar önemli ise site içi SEO da o kadar önemlidir. Çünkü günümüzde insanlar arama motorları olmadan internet kullanamaz hale gelmeye başlamış durumdalardır. Eğer ki sizi arama motorlarında rakiplerinizle başa çıkamıyor iseniz E-ticarette zor kazanım elde edersiniz demektir. İnternet üzerinde kurulmuş olan her satış odaklı sitenin belli hedefleri vardır. Bu hedeflere kısa zamanda ulaşmak ve başarıyı uzun vade elinizde tutmak istiyorsanız sitenizi işini iyi yapan SEO firmalarına emanet etmeniz ve buna bağlı kalmadan sitenizi sürekli olarak internette bulunan test sayfalarından arama motorlarında ki yerini test etmelisiniz. Çünkü arama motorları gözden düşen siteleri pek sevmezler ve yukarılarda bulunan yerinizi kaybetmeniz durumunda tekrar o ivmeyi kazanmanız zaman alır.
Kısacası web sitenizin arama motorlarında başarılı olmasını istiyorsanız site içi linklemeden tutunda anahtar kelime planlamasına kadar birçok konuya ehemmiyet göstermeniz gerekmektedir. Site içiSEO analiziyapmak zor bir iş olmayıp profesyonel firmalardan destek almak genellikle daha iyi sonuçları ortaya çıkarmaktadır. Site içeriğinizde bulunan birkaç kodlama değişikliği ile veya URL yapısının düzenlenmesiyle yapacağınız ufak dokunuşlar size yeni ziyaretçiler kazandırabilir ve yeni kazanımlar elde edebilirsiniz. Tabi bunun yanında rakip firmalar ne yapıyor, nasıl mesafe kat ediyor onu da takip etmeli ve her zaman için bir B planını hazırda bulundurmalısınız. Çünkü dün elde ettiğiniz başarı bugün rakipleriniz tarafından geçilirse sizin dün yapmış olduğunuz hamlenin artık bir hükmü kalmamış demektir. Her zaman bir adım ileriyi düşünmeli sitenizin arama motorlarında ki yerini daima korumalısınız.

3 yorum

Click here for yorum
28 Aralık 2014 12:13 ×

bunuda ögrendim iyi oldu teşekkürler
http://www.faydaliolanbilgiler.com/

Cevap Ver
avatar
admin
28 Aralık 2014 12:30 ×

Bu konuyla ilgilenmeye çalışıyorum ama şu h tag nasıl yapılıyor tam olarak bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

Cevap Ver
avatar
admin
28 Aralık 2014 13:45 ×

Teşekkür ederim admin :)

Cevap Ver
avatar
admin
Thanks for your comment