NOFOLLOW VE DOFOLLOW LİNK NEDİR ?

Başlıkta bahsi geçen kelimeler kullanıcı etkileşimine sahip  webmaster  websitelerinde ki spam bağlantıları engellemek için 2005 yılında Google tarafından ortaya çıkarılan etiket içi değerlerinden bir kaçıdır.  Google örümcekleri siteleri dolaşırken  kaynak kod parçacıkları arasında bulunan linkleri de görür ve inceler. Linkleri etiketler ile beraber kullanılan rel formatlı değerleri göz önünde bulunarak gezintisine devam eden google botları gezintisini bir kaç farklı şekilde devam ettirebilir.
NOFOLLOW VE DOFOLLOW LİNK NEDİR ?
NOFOLLOW VE DOFOLLOW LİNK NEDİR ?

DOFOLLOW NEDİR ?

Eğer site içerisinde verilen link detayında  rel =” dofollow”  olarak bir değer mevcutsa google  link veren site sahibinin  verdiğini linkteki siteye kefil olduğunu yani güvenilir ve tavsiye ettiği görüşünde yorumlar. Dofollow olarak verilen değerler de linki veren site  pagerank değerini  linkin devamındaki siteyle paylaşır ve o sitenin pagerank değerinin yükselmesinde önemli bir rol oynar. Ayrıca link verilen sitenin google’da yükselmesinede etki eder ve backlinkin yararını arttırmış olur.
Dofollow  link kullanımı aşağıdaki gibidir.
1
<a href="http://seoyazar.blogspot.com" rel="dofollow"> Seo Yazar</a>

NOFOLLOW NEDİR ?

Nofollow etiketi ise  dofollow etiketinin aksine  site sahibinin link verilen sitenin  paylaştığı içeriklerden sorumlu olmadığını ve ” burada da birşeyler var istersen bi bak”  dermiş gibi bir  yorum  ifadesine sahiptir. Son yapılan penguen ve panda güncellemeleri ile beraber artık Nofollow  değeri dofollow değerine kıyasla daha önemli bir değere sahip olmuştur.
Nofollow link  kullanımı aşağıdaki gibidir.
1
<a href="http://seoyazar.blogspot.com" rel="nofollow"> Seo Yazar </a>
Panda güncellemesi ile  aniden değer kazanan dofollow değeri yine son gerçekleştirilen panda güncellemeleri ile beraber aniden değer kaybına girmiştir. Artık pagerank değerinin de google sıralamasına bir etki etmediğini farkeden webmaster lar bilinçli backlink çalışmalarında daha fazla nofollow değere yer vermektedir.
Thanks for your comment