PHP EN İYİ NASIL ÖĞRENİLİR ?

PHP EN YAYGIN KULLANILAN KODLAMA DİLİDİR DİYEBİLİRİZ.HAYATINIZ’DA GÖRDÜĞÜNÜZ,GİRDİĞİNİZ ÇOĞU WEBSİTE PHP YAPISIYLA ÇALIŞMAKDADIR.

Aslında şunu okuyor olabilmeniz bile php sayesinde diyebiliriz.

Bizim Sistemimiz wordpress sistemi ve bu wordpress sistemi php ile kodlanmış bir sistem.
Çok ünlü bazı websiteleri bile php ile yazılmışdır. Yani php öğrenilmesi gereken bir dildir, yaşamımızın(webmaster) birçok yerinde php kodlama dilini görebiliyoruz.

PHP EN İYİ NASIL ÖĞRENİLİR ?
PHP EN İYİ NASIL ÖĞRENİLİR ?
Peki ;
PHP Öğrenmeden önce hangi diller öğrenilmelidir ?
gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.
Öncelikle Php öğrenmeden önce sırasıyla html – css ve javascript kodlarına tam anlamıyla aşina olmanız gerekmekdedir.
Öncelikle temeli atabilmek için html,projeyi yapılandırmak için php ve kolay erişim için css ve javascript kodları gerekmekdedir diyebiliriz.
PHP öğrenmek için birçok kişi tarafından söylenen bir görüş vardır.
“Kitap daha ayrıntılı ve iyi öğretiyor” görüşüdür. Sizler’de deneyebilirsiniz fakat unutmamanız gereken birşey vardır php öğrenirken sürekli projeler üretin,yeni şeyler yazın,yeni şeyler yapın.Öğrendiklerinizi uygulayın. Matematik nasıl birşeydir; tekrar yapmaz isen unutursun.

PHP’de öyledir. Tekrar yapmazsanız koskoca PHP Kütüphanesin’de aradığınız bilgiyi,kodu bulamazsınız ve tekrar başa dönmek zorunda kalırsınız.
Şuanda günümüzün en popüler ve en çok izlenen PHP dersleri Tayfun Erbilen tarafından çekilmekde ve yayınlanmaktadır. Sakın PHP İzlerken başka kaynaklar aramayın çünkü Tayfun Erbilenin hazırladığı ders videoları sizi belirli bir seviyeye getirmek için yeterlidir.
En çok tavsiye edilen yollardan olan kitap yoluna başvurursanız Rıza Çelik’in yazdığı “A’dan Z’ye PHP” Kitabını almanız yeterli olacakdır. Fiyatı biraz sizlere pahalı gelebilir fakat kitaba tam anlamıyla aşina oldugunuz’da orta seviye ve ileri seviye bilginiz olacakdır.
Kitabı aldığınız’da okumanız,tekrar okumanız ve yine okumanız – uygulamanız ve uygulamanız gerekiyor.Okurken aynı konuyu Tayfun Erbilenin videolarıyla uygularsanız işiniz daha kolaylaşır dadından yenmez.
Eğer HTML – CSS ve Javascript dillerini bilmeden PHP öğrenmeye kalkışırsanız malzemeniz olmadan ev yapmaya kalkışmak gibi birşey olur.
Bu diller için önerebileceğim bir kaynak yok fakat genede Rıza Çelik CSS Kitabı bulunmakdadır. Göz atabilirsiniz.
Fakat Eğer bak bu adam php biliyormuş böyle böyle yapıyormuş,bukadar para kazanıyormuş vs vs hadi bizde öğrenelim gibi sözcüklerle bu işe başladıysanız bırakmanız gerektiğini unutmayın.Bu işe zevkle başlayın hırslı bir şekilde.
Uzun aralıklarla öğrenmeyin,eğer öğrenmek istiyorsanız sevgiliniz’den ayrılmanız ve halı saha arkadaşlarınıza veda etmeniz gerekebilir.Çünkü bu iş bilgisayar başından sizleri kaldırmayacak.Tabi en sonunda güzel paralar kazanarak emeğinizin karşılığını almak istiyorsanız.
ve unutmamanız gereken birşey var; HIRS.
Thanks for your comment