Seo Taktikleri : Nasıl Backlink Kazanırım ?

Seo Taktikleri : Nasıl Backlink Kazanırım ?
Seo Taktikleri : Nasıl Backlink Kazanırım ?

Off site SEO çalışmalarının neredeyse tamamını backlink almak oluşturur. Ancak “backlink alma”organik SEO çalışmalarının içerisine girebilecek bir tabir değildir. Sağlıklı bir optimizasyon için para karşılığı sitemize backlink almak yerine, doğal yollardan backlink kazanmaya çalışmamız gerekir.
Peki organik bir şekilde backlink kazanmak için hangi yöntemler izlenmelidir?
İşte sitenize backlink kazandıracak yollardan bazıları:

  • Sitenizde sunduğunuz hizmet ya da ürünle ilgili forumlara üye olun ve potansiyel müşterilerinize doğru tavsiyelerde bulunarak onları sitenize yönlendirin.

  • Eğer blog sahibiyseniz farklı bloglara konuk yazar olun ve biyografinizde kendi blog adresinize yer verin.

  • Şirketinizle ilgili haberleri online basın bülteni dağıtımı yapan ajanslara gönderin. Bu sayede daha çok kişiye ulaşabilir, bültenlerinizin farklı sitelerde kaynak gösterilerek yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

  • Farklı etkinliklere sponsor olun. Eğer böyle bir imkanınız varsa, hem pr çalışmaları açısından hem de SEO açısından çok verimli sonuçlar elde edebilirsiniz.

  • Ya da etkinlik düzenleyerek birçok sitenin sizden bahsetmesini sağlayın.

  • Site içeriğinizi dikkat çekici bir şekilde oluşturun. Yaratıcı olun. Sitenizde başkalarıyla paylaşılmaya değer içeriklere yer verin. Böylece insanların kendi bloglarında sizin içeriğinizden yani sitenizden bahsetmesini sağlayabilir, kolay yoldan backlink kazanabilirsiniz.

  • Siteniz için sosyal medya hesapları açın ve bu hesaplara site linkinizi ekleyin. Sosyal medya hesaplarınızı aktif bir şekilde yöneterek sitenizdeki yazıları, ürünleri vs. bu kanallar aracılığı ile paylaşın.
Thanks for your comment